Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ???


ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΗΜΕΙΑ
που αποδεικνύουν ότι είσαι:
«Τυφλά Φανατικός Χριστιανός.»

1.    Με λύσσα αρνείσαι την ύπαρξη χιλιάδων άλλων θεών που διάφορες άλλες θρη­­σκείες επι­κα­λούνται, αλλά εκμαίνεσσαι όταν κάποιος αρνείται την ύπα­ρξη του δι­κού σου Εβραιοχριστιανικού θεού, ονόματι Ιαχωβάς ή Γιαχβέχ.

2.    Αισθάνεσαι να σε βρίζουν και να σου αφαιρούν την ανθρώπινη υπόσταση όταν οι επιστήμονες βάσει χιλιάδων στοιχείων, επιστημονικών μεθόδων και επα­γωγικών συλλογισμών παρέχουν επιστημονικές θεωρίες που υπο­στη­ρίζουν το συμπέρα­σμα ότι ο άνθρω­πος είναι προ­ϊόν εξελίξεως άλλων κα­τωτέρων μορφών ζωής, αλ­λά δεν έχεις κανέ­να πρό­βλη­μα να πιστεύεις τη βιβλική απαίτηση ότι δημιουργήθηκες ακριβώς με τη σημε­ρι­­νή σου μορφή, νοητική ικανότητα και λόγο από λάσπη χώματος.

3.    Γελάς και οργίζεσαι κατά των πολυθεϊστών και παγανιστών επειδή πι­στεύ­ουν σε πολλούς θεούς, αλλά δεν έχεις κα­νένα πρόβλημα που εσύ πι­στεύ­εις σε τριαδικό θεό!

4.    Συναινείς και ακόμα χαίρεσαι όταν κάποιος (δικαιολογημένα) καταγγέλλει τις θη­­ρι­ω­­δίες που διέπρα­ξε ο «Αλλάχ» ή άλλοι θεοί, αλλά δεν ερυθριάζεις ού­τε καν αι­σθά­νεσαι την παρα­μικρή ενοχή και απο­στροφή όταν ακούς ότι ο θεός σου, ο Εβρα­ϊκός Ιαχωβάς ή Γιαχβέχ, κατάσφαξε όλα τα μωρά της Αι­γύπτου στο βιβλίο της Εξόδου και διέταξε τον αφανισμό πολλών εθνών καθ’ ολο­κληρίαν, κλπ., καθώς αναφέρεται σε μια δωδεκάδα και βάλε βι­βλί­ων της θεόπνευστης Πα­λαι­άς Διαθήκης, συμπε­ριλαμβα­νο­μέ­νων αθώ­ων γυναικών, παι­διών και ζώων μαζί με ολοκλη­ρωτικές κατα­στροφές δέν­δρων, αμπελιών, σπι­τιών και όλων των αψύχων υπαρχόντων. Ακόμα η διάδοση του Χριστιανισμού σου μέχρι σήμερα εκό­στισε τη ζωή τουλά­χιστο 200.000.000 αθώων αν­θρω­πί­νων υπάρ­ξεων.

5.    Γελάς με άλλες θρησκείες, π.χ. τον Ινδουισμό που θεοποιεί ανθρώπους, την Αρ­χαία Ελληνική θρησκεία όπου οι θεοί κοιμόνταν με γυναίκες, κλπ., αλλά δεν έχεις κα­νένα πρόβλημα να πιστεύεις ότι το τρίτο πρόσωπο του τριαδικού θεού σου, το άγιο πνεύμα, γκάστρωσε τη έφηβη Εβραιοπούλα παρθένα Μηριάμ που ήταν ήδη αρ­ραβωνιασμένη με κάποιον άλλο, και η οποία γέννησε τον θεάν­θρωπο που εφο­νεύ­θη, επανήλθε στη ζωή και μετά ανέβηκε στον ου­ρανό, όπως και ο Κρισνάς.

6.    Προσπαθείς με κάθε τρόπο μήπως βρεις κανένα σφάλμα στους επιστημο­νι­­κούς υπολογισμούς της ηλικίας της Γης (γύρω στα 4.55 δισεκατομμύρια έτη), αλλά δεν βρί­σκεις τίποτα το εσφαλμένο στις χριστιανικές χρονολογίες (6000 χρόνια μόνο) που πιστεύεις, και τις οποίες σου παρέδω­σαν κάτι ημι­ά­γρι­οι της ερήμου που κοιμόνταν σε σκηνές κατά την εποχή του χαλκού και οι οποίοι είκασαν ότι η ηλικία της Γης είναι ίση με την χρονική διάρκεια μονάχα ολίγων ανθρωπίνων γενεών.

7.    Πιστεύεις ότι ολόκληροι πληθυσμοί του πλανήτη τωρινοί και περασμένοι, με εξαί­ρε­­ση αυτών που πιστεύουν τα ίδια με σένα, αλλά και πάλι βγάζον­τας έξω τους πι­στούς των άλ­λων χριστιανικών αιρέσεων, θα περάσουν την αι­ωνιότητα καταδι­κα­σμένοι στα ατε­λείωτα βασανιστήρια της κόλα­σης. Παρ’ όλα ταύτα θεωρείς τη θρησκεία σου ανε­κτική και θρησκεία της αγά­πης και της δικαιοσύνης.

8.    Ενώ οι σύγχρονες επιστήμες όπως, ιστορία, γεωλογία, βιολογία, φυσική κλπ. απο­τυγχάνουν να σε πείσουν για το αντίθετο, μερικοί ηλίθιοι που κυ­λι­ούνται στο πάτωμα και μιλούν με γλωσσολαλιές και τόσοι άλλοι αδαείς που βάζουν στο μυα­λό σου αστήρικτες ιδέες και φόβους παρέχουν όλη την απόδειξη που χρειάζεσαι για να πεισθείς περί της αληθείας του Χριστια­νισμού.

9.    Δέχεσαι το 0.01% ως «υψηλό ποσοστό επιτυχίας» για το ότι οι προσευχές που κάνεις προς τον θεό σου βρί­σκουν θεϊκή ανταπόδοση. Δηλαδή θεω­ρείς αυτό το ποσοστό σαν απόδειξη του ότι οι προσευχές εισακούονται από τον θεό σου, ο οποίος σου παρέχει όλα όσα του ζητάς. Αλλά το υπό­λοιπο συντριπτικό ποσοστό της απο­τυ­χίας, δηλαδή το 99.99%, το ερ­μη­νεύεις απλώς ως το θέλημα του καλού θεού σου, ο οποίος παρ’ όλα ταύτα εισακούει όλες τις θεμιτές παρακλήσεις.

10.                   Στην πραγματικότητα γνωρίζεις πολύ λιγότερα από όσα γνωρίζουν οι πε­ρισσό­τε­ροι αθεϊστές, αγνωστικιστές, σκεπτικιστές, κ.ά. για τη Βίβλο, το χρι­στιανικό δόγμα και κατήχηση, την χριστιανική Εβραϊκή και εκκλησια­στική ιστορία και συνήθως ζεις αν­τίθετα από τα διδά­γμα­τα της χριστια­νι­κής αί­ρε­σης στην οποίαν ανήκεις, αλλά εξακολουθείς με πείσμα να ονομά­ζεις τον εαυτό σου Χριστιανό.

11.                   Επιθυμείς όταν σε βολεύει να επικαλείσαι λογική και συνέπεια, ενώ για να δικαι­ο­λογήσεις τις χι­λι­ά­δες αντι­φά­σεις, λάθη, παράλογα πράγματα, ανοη­σίες, ασυνέ­πει­ες κλπ. της θρη­σκείας σου κατα­φεύγεις σε κάθε παρα­λο­γι­σμό και σε κάθε μπαλα­μούτι εκ των υστέρων μαγειρεμένο. Δεν είναι δυνα­τό με λογική και συνέπεια να δι­καιολογείς τα αδικαιολόγητα. Αυτό επιτυγ­χάνεται μόνο με σχιζοφρένεια.

12.                   Μιλάς για θεό δικαιοσύνης όταν αυτός ο θεός ξεχωρίζει εκλεκτό λαό, ο οποί­ος με την βο­ήθεια του θεού αυτού θα εξαφανίσει τουλάχιστον επτά άλ­λα έθνη και ποιος ξέρει ακόμα πό­σα, τα οποία δεν του έφταιξαν σε τί­πο­τα απολύτως και αποκαλείς αυτές τις θηριωδίες μέρος του θείου σχεδίου του. Ακόμα αυτός ο θεός σου είναι τόσο δίκαιος και γε­μά­τος αγάπη ώστε θα κα­ταδικάζει σε αιώνια τι­μωρία όλους όσους δεν τον γνώ­ρισαν ή δεν μπορούν να τον πιστέ­ψουν.

13.                   Έχεις ως αυθαίρετο αξίωμα τη θρησκευτική πίστη στη θρησκεία σου και στην βολική ερμηνεία που της δίνεις εσύ αυθαιρέτως και μάλιστα όταν όλα αυτά προη­γούνται κά­θε ενδελεχούς με­λέ­της, κρίσεως και γνώσεως.

14.                   Βαπτίστηκες ή έγινες Χριστιανός είτε σε πολύ μικρή ηλικία, ώστε να μην σου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσεις τι εστί Χριστιανισμός, είτε προσηλυτί­σ­τηκες σε μεγαλύτερη ηλικία αλλά προτού μελετήσεις επαρκώς και απο­φα­σίσεις αν συμφωνείς για να τον δεχθείς ως θρησκεία σου. Μετά δε ταύτα, ούτε που σε νοιάζει για να ανακαλύψεις περί τίνος πρόκειται και να δεις αν τελικά συμφωνείς μαζί του.

15.                  Αποκαλείς θαύμα το ότι κάποιος έτυχε να σωθεί μέσα στα ερείπια και τις οδυνηρές συν­θήκες ενός θανατηφόρου σεισμού. Αλλά για τις 30 000 που σκοτώθηκαν επιμέ­νεις πως ήταν θέλημα του Θεού σου. (Έχομε πλείστα όσα ανάλογα τέτοια παραδείγματα με τσουνάμια, ναυάγια, πυρκαγιές, πο­λέμους, επιδη­μίες, παν­ώλεις, τρο­χαία, κλπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου